OKTOBER

2020
okt 01

Tor, kl: 18.00
Lifehack
Rond 2 – NOPHO Block A [Dag 2/5]

<span class="date">Tor, kl: 18.00</span><br />Lifehack<br /><span class="cellgift">Rond 2 – NOPHO Block A [Dag 2/5]</span>

Eftersom personalen vet att mina promenader är viktiga för mig, de är också bra för behandlingen, så fick jag en tillfällig infart (dubbla dropp) för att spara in tid. Det betyder att jag har tre tillfällen per dygn att promenera. Har jag sagt att personalen är fantastiskt bra på alla sätt och vis?

okt 02

Fre, kl: 19.00
Dag 3 är ungefär exakt samma som igår och i förrgår
Rond 2 – NOPHO Block A [Dag 3/5]

<span class="date">Fre, kl: 19.00</span><br />Dag 3 är ungefär exakt samma som igår och i förrgår<br /><span class="cellgift">Rond 2 – NOPHO Block A [Dag 3/5]</span>

Lite hård i magen idag, troligen pga. någon medicin, får något som heter laxantia.  Det fungerade lite för bra, det blev ett jävla spring efter lunch. Tror att jag blivit lite hospitaliserad eftersom jag helt obehindrat och ogenerat pratar om min mage. Inte bra.

okt 03

Lör, kl: 20.00
Lågt HB en lördag ja varför inte
Rond 2 – NOPHO Block A [Dag 4/5]

<span class="date">Lör, kl: 20.00</span><br />Lågt HB en lördag ja varför inte<br /><span class="cellgift">Rond 2 – NOPHO Block A [Dag 4/5]</span>

Mitt HB (Hemoglobin) är jättelågt så jag fick två påsar blod. Hoppas droppställningen inte går av.

 

Jag tillhör den vanligste blodgruppen A+. Trist! Också allmänt känd som rövgruppen då den kan få blod av de flesta andra grupper men kan inte dela med sig till så många andra grupper.

 

 

Har samlat på mig vätska, mina ben är svullna, särskilt det vänstra. Så nu blir det väl stödstrumpor också. Beror troligen på all dropp och mindre fysisk aktivitet än normalt. För säkerhets skull får jag lite extra fragmin för att förhindra propp, får även en remiss till ultraljud för att dubbelkolla så det inte är en propp.

okt 04

Sön, kl: 18.00
Sista dagen på Rond 2
Rond 2 – NOPHO Block A [Dag 5/5]

<span class="date">Sön, kl: 18.00</span><br />Sista dagen på Rond 2<br /><span class="cellgift">Rond 2 – NOPHO Block A [Dag 5/5]</span>

Det finns arbetsplatser nere vid huvudentrén rätt skönt med miljöombyte och det är inga problem att hålla avstånd till alla andra i dessa besöksförbudstider.

okt 05

Mån, kl: 16.20
Looser Loot? Lifehack menar jag

<span class="date">Mån, kl: 16.20</span><br />Looser Loot? Lifehack menar jag

Kände mig som en riktig looser när jag book-markade Apoteket hjärtat tidigare idag. Om jag är medlem? Självklart man får ju ICA bonus samtidigt.

okt 06

Tis, kl: 14.15
Hemgång

<span class="date">Tis, kl: 14.15</span><br />Hemgång

Då var Block A klart och jag mår så pass bra att jag kan åka hem. Kommer vara hemma fram till den 21 oktober då Block B börjar.

okt 07

Ons, kl: 09.22
Då ska vi se…

<span class="date">Ons, kl: 09.22</span><br />Då ska vi se…

Det är skönt att vara hemma men det också väldigt meckigt… har trippelkollat, Yolo!

okt 09

Fre, kl: 07.15
Provtagning hos Bålstadoktorn

<span class="date">Fre, kl: 07.15</span><br />Provtagning hos Bålstadoktorn

Jag listade mig hos Bålstadoktorn efter mitt samtal med 1177, ca en vecka innan jag åkte in till akuten. Att valet blev Bålstadoktorn var för att jag bor i Bålsta och behövde en doktor, bra jobbat Google.

 

Det betyder att gänget på Bålstadoktorn tar hand om provtagningar, omläggning av piccline mm. i framtiden. Det känns bra, förutom Praktikertjänsts onlinetjänst som suger hästballe även för en van datoranvändare. Men tillgängligheten och en förtroendeingivande personal väger upp. Det är också gångavstånd… om man går. Det var tyvärr lite för mycket folk i väntrummet för min smak som medlem i riskgruppen Ynklig.

 

Första provtagningen körde vi på traditionellt vis men i framtiden hoppas jag att en SSK kan ta proverna från min piccline inte för att slippa bli stucken utan mer för att få picc-linen spolad/underhållen när jag är på permission från HQ (Akademiska).

okt 09

Fre, kl: 19.10
Slipper ta kvällssprutan

<span class="date">Fre, kl: 19.10</span><br />Slipper ta kvällssprutan

Min blodplättar är under all kritik så jag slipper ta Fragmin (blodförtunnande) vilket är skönt. Tycker fragminsprutan är sämst, nålen är slö och flödet känns lite ryckigt. Accofil som jag tar på morgonen är mycket bättre, nålen är supervass, det känns knappt och flödet går jämnt och fint att injicera.

 

Läkemedelsföretaget Pfizer har ett och annat att lära sig av Accord.

okt 12

Mån, kl: 07.15
Omläggning och provtagning

<span class="date">Mån, kl: 07.15</span><br />Omläggning och provtagning

Tillbaka hos Bålstadoktorn för omläggning av piccline, det gick bra fram tills det skulle tas blodprover. Det kom inget blod. Efter samtal med HQ (hematologen) så fick jag en tid hos på medicinsk mottagning på Enköping pga. lasarettet det ligger lite närmare än Ackis, flexibelt och omtänksamt tänkt.

okt 13

Tis, kl: 08.00
Picc-line fixad

<span class="date">Tis, kl: 08.00</span><br />Picc-line fixad

Det gick bra! De sprutade in något som fick verka i 30 min sen lossnade det. Återigen supertrevlig personal, börjar tro att alla som jobbar inom vården är änglar. Eller så jag haft tur med att undvika rövhattarna.

 

På vägen hem stannade jag på Coop i Enköping och köpte nybakade croissanter, mums filibabba. Borde inte gå i matvarubutiker men det var ett undantag, ska försöka vara mer ansvarsfull i framtiden. Att fela är mänskligt men det känns gudomligt… och croissanter ska vi inte tala om.

okt 16

Fre, kl: 10.45
Det händer inte så mycket nu.

<span class="date">Fre, kl: 10.45</span><br />Det händer inte så mycket nu.

Var tillbaka till Bålstadoktorn för provtagningar den 14/10 och 16/10, det gick bra att ta proverna ur piccline efter servicen på Enköpings lasarett.

 

Annars händer det inte så mycket mer än att jag är otroligt trött, ni vet känsla att man kan somna stående. Sover ca 10-15 timmar/dygn, läkarna uppmuntrar till fysisk aktivitet men också att lyssna till kroppen. Min kropp skriker vila, så det har blivit betydligt färre promenader än tidigare och det märks på mina ben som vätskar på sig.

 

Just det, jag fick med mig ett par stödstrumpor från sjukhuset… som jag använder. Så ja, dosett och stödstrumpor avbockade från min bucketlist. Saknar ett trycksår och fotvård men är helt klart på väg åt rätt håll.

okt 17

Fre, kl: 00.00
Hjärngympa och lite hjärnsläpp

<span class="date">Fre, kl: 00.00</span><br />Hjärngympa och lite hjärnsläpp

Provade att spela Overwatch med mina skeva vänner från Discord. Det var kul och riktigt ovant. Märkte tydligt hur min hjärna tappade all kontroll när det hände mycket på skärmen samtidigt. Precis som om den bara gav upp, så det blev en hel del gissningar, button-mashing och skratt. Positivt var att jag orkade mer än förväntat, 5-6 ish QP-matcher. Borde spela mer, tror det kan vara bra för hjärnan.

okt 19

Mån, kl: 14.10
Benmärgsprov på Hematologmottagningen

<span class="date">Mån, kl: 14.10</span><br />Benmärgsprov på Hematologmottagningen

Idag var jag inne en snabbis på Ackis för benmärgsprov som sedan gammalt inte är en favorit.

 

Ska tillbaka redan imorgon på röntgen och corona-test. På onsdag skrivs jag in på Hematologen i minst sex dagar för nästa cellgiftskur (Rond 3 – NOPHO Block B) så det är mycket nu, vilket är bra.

okt 20

Tis, kl: 12.47
Tillbaka på Ackis… ja jag börjar bli Ackis med Akademiska numera

<span class="date">Tis, kl: 12.47</span><br />Tillbaka på Ackis… ja jag börjar bli Ackis med Akademiska numera

Röntgen tog ca 5 minuter inkl. väntetid och corona-testet 1 minut. Då åker jag hem igen då… och kommer tillbaka imorgon. Känner mig lite som en miljökämpe.

okt 21

Ons, kl: 17.10
Tillbaka på Hematologen denna gång för en 6-dagarskur.
Rond 3 – NOPHO ALL-2008 HR, Block B [D1]

<span class="date">Ons, kl: 17.10</span><br />Tillbaka på Hematologen denna gång för en 6-dagarskur.<br /><span class="cellgift">Rond 3 – NOPHO ALL-2008 HR, Block B [D1]</span>

Rond 3 – NOPHP 2008 Högriskprotokoll Block B en riktig cocktail med 3 olika cellgifter Methotrexat Ebewe (gult dropp i 24 tim), Oncovin (Vinkristin), Puri-Nethol och massor vätska med olika tillsatser. Kommer i stort sett vara vaken första dygnet pga. täta toabesök och övervakning av värden. Planen är att spela något på Switch eller Hades på datorn. Som patient ska man inte läsa FASS om biverkningarna Methotrexat Ebewe kan ha… gjort är gjort.

okt 22

Tor: kl: 14.45
Ja, Jonatan, ja, jag ser ljuset! Jag ser ljuset!
Rond 3 – NOPHO ALL-2008 HR, Block B [D2]

<span class="date">Tor: kl: 14.45</span><br />Ja, Jonatan, ja, jag ser ljuset! Jag ser ljuset!<br /><span class="cellgift">Rond 3 – NOPHO ALL-2008 HR, Block B [D2]</span>

Snart är jag fri från 24 timmars-droppet. vilket betyder att det kommer ges tillfällen att ta en promenad

okt 23

Fre, kl: 17.48
Kung Furix
Rond 3 – NOPHO ALL-2008 HR, Block B [D3]

<span class="date">Fre, kl: 17.48</span><br />Kung Furix<br /><span class="cellgift">Rond 3 – NOPHO ALL-2008 HR, Block B [D3]</span>

Nu är planen är att jag under några dagar ska pinka ut restprodukter av Methotrexatet (gula droppet) och övervaka så PH-värdet inte går under 7.0, viktigt att inte bli för toxic, igår kom det ut 10,5 liter.

okt 24

Lör, kl: 14.48
Det behövs lite blod pga. lågt HB. Sen ett nytt cellgift som heter något i stil med Oncovin eller Cytosar
Rond 3 – NOPHO ALL-2008 HR, Block B [D4]

<span class="date">Lör, kl: 14.48</span><br />Det behövs lite blod pga. lågt HB. Sen ett nytt cellgift som heter något i stil med Oncovin eller Cytosar<br /><span class="cellgift">Rond 3 – NOPHO ALL-2008 HR, Block B [D4]</span>

Blev både lättad och galen när jag fick höra att samma cellgift har flera namn, lättad då det betyder att jag inte är helt dum i huvudet när jag försökt få ihop bloggen och läkemedel med NOPHO ALL-2008 HR, medicinlistor och mobilfoton. Galen när jag inser att samma cellgift kan ha olika namn. Känns som en medicinsk ref. bok och FASS är nödvändig för att ha en chans att hänga med, för jag vill hänga med. Antingen att sätta mig in i min behandling eller i Rubiks kub, har inte bestämt mig än vad jag ska syssla med de närmaste 2.5 åren. Båda ämnena känns lika oövervinnerliga.

okt 25

Sön, kl: 09.46
Jaha, kortison-ögondroppar.
Rond 3 – NOPHO ALL-2008 HR, Block B [D5]

<span class="date">Sön, kl: 09.46</span><br />Jaha, kortison-ögondroppar.<br /><span class="cellgift">Rond 3 – NOPHO ALL-2008 HR, Block B [D5]</span>

Söndag, två påsar Cytosar (cellgifter), Puri-Nethol (oklart) och kortison-ögondroppar var 4:e timme för att undvika synnedsättning…. exakt mer än så vet jag inte men det låter väl bra.

okt 26

Mån, kl: 09.49
”Sista” dagen av rond 3 Block B.
Rond 3 – NOPHO ALL-2008 HR, Block B [D6]

<span class="date">Mån, kl: 09.49</span><br />”Sista” dagen av rond 3 Block B.<br /><span class="cellgift">Rond 3 – NOPHO ALL-2008 HR, Block B [D6]</span>

Tanke var att jag skulle åka hem idag men det blir lite sent så det blir imorgon ist. Får samma dropp som igår + 2 intramuskulära cellgifter i skinkorna. Börjar känna mig riktigt trött efter de där intramuskulära sprutorna.

okt 27

Tis, kl: 16.30
Göta Petter vad det sket sig!

<span class="date">Tis, kl: 16.30</span><br />Göta Petter vad det sket sig!

Är så trött att jag knappt orkar skriva så det blir i punktform denna gång.

 

  • Däckade totalt igår, av exakt vad oklart.
  • Vaknade med feber och otroligt trött, eller snarare svag
  • Fick blod för att pigga på mig inför hemgång (lågt HB)
  • Vi insåg rätt snabbt att det inte var läge för hemgång
  • Blododling och mer prover
  • Diarre och avföringsprov
  • Antibiotika (dropp)
  • Vila och toabesök hela dagen

 

Den här behandlingen är svår att förutse så det är väl egentligen en ”normal” reaktion att det skiter sig… apropå skita ner sig så var det nära idag… inga konstigheter. Vi får se hur det känns imorgon…. nu tar jag en dag i taget helt enkelt men just nu vill jag inte ens åka hem för jag behöver hjälp.
okt 28

Ons, kl: 10.05
Ingen hemgång idag heller… pga. bakslaget

<span class="date">Ons, kl: 10.05</span><br />Ingen hemgång idag heller… pga. bakslaget

Bra medicin smakar alltid beskt. Blir kvar minst ett dygn till, bra att shamanerna är noggranna. Shamaner i positiv bemärkelse skall tilläggas. Det kommer tas lite nya prover och om jag är feberfri imorgon så blir det nog hemgång om inget nytt tillkommer. Idag blir det vila och kanske lite administration.

okt 28

Ons, kl: 12.55
Lifehack

<span class="date">Ons, kl: 12.55</span><br />Lifehack

Det finns färsk citron på avdelningen. Det betyder att alla rätter förutom kanske pannkakor kommer bli bättre.

okt 29

Tor, kl: 15.48
Hemgång confirmed

<span class="date">Tor, kl: 15.48</span><br />Hemgång confirmed

Överste prästerna har sagt sitt, klart jag kan åka hem idag. Det är mycket kring en utskrivning, planera provtagningar på vårdcentral, medicinlistor, återbesök för röntgen och benmärgsprov, inskrivningsdatum, sjuktransporter, läkemedel från apoteket mm. Har beställt en pärm, register och plastfickor från nyöppnade amazon.se mest för att testa om de levererar.

« September November »

kram.nu