Juni 2022

jun 01

Check på LP och cyto – Ons, kl: 12.20 (Rond 10, DLI mm.)

Check på LP och cyto – Ons, kl: 12.20 (Rond 10, DLI mm.)

Hej, då var LP inkl.påfyllning av cyto och två tim ryggläge avklarat. Resultat från förra LP visade att det fortfarande fanns ”population” av leumeni i ryggkanalen så vi kör som väntat vidare med tillbakahållande medikamenten.

 

När nästa behandling blir vet vi efter att patologen räknat celler från dagens skörd.

 

jun 09

Planering vills vidare och lite växtnytt – Tor, kl: 16.28 (Rond 10, DLI mm.)

Planering vills vidare och lite växtnytt – Tor, kl: 16.28 (Rond 10, DLI mm.)

Förlåt men nu blir det om växter igen. Idag blev det sticklings-julafton hos grannen. Det fanns mycket att välja mellan och fick ta det jag ville ha. Det blev två varianter av palettblad då mina gamla dog när jag var inlagd på sjukan. Det blev en röd och en fulsnygg som jag redan döpt. Den röda får heta Hematologen och den fulsnygga Draken.

 

Annars händer inget speciellt. Jo! sommarens upplägg är klart. Det blir LP, cyto och kortison i ryggen var 3:e vecka tills vidare. Förmodligen kommer det märgas också för kontrollera att benmärgen, samt underhåll av CVK 1/vcekan. Det blir nog lite glesare mellan inläggen i sommar om jag nu inte får feeling att skriva något off-topic t ex. är alla säkert jätteintresserade hur det går för mina växter.

 


Utdrag från journalen

”ALL rond. Planering för behandling under sommaren, fortsatt intratekal behandling var 3e vecka (i avsaknad av CNS symtom av sjd eller biverkningar). Vid it behandling ges cytosar och kortison (ej mtx då ej kliniskt svar vid singel mtx). Om utsläkt GVHD reaktion kan senare ytterligare DLI övervägas.”


 

Ikväll är det Summer games fest som är ett event där man presenterar kommande spel. De där eventet eller liknande inom spelbranchen brukar vara en studie i hype, ryggklappningar, besvikelser och cringe. Kan bli underhållande.

jun 11

Donken – Lör, kl: 21.50 (Rond 10, DLI mm.)

Donken – Lör, kl: 21.50 (Rond 10, DLI mm.)

Skrev tidigare att det kommer bli glesare med inläggen i sommar om det inte händer något speciellt. Nu har det hänt något stort. Donken öppnade i Bålsta för några dagar sedan! Testade idag och det var som förväntat mumsigt. Det kommer ordna upp sig med vikten… på fel ställe.

 

Nu har jag inte testat de allra hipstrigaste burgarna där ute men jag tror trenden med att alla män i hela Sverige ska göra hamburgare kommer lugna ner sig. En burgare ska vara snabb, billig, gå att äta utan att se ut som en trafikolycka och serveras utan en genomgång om vart korna och tryffeln växte upp.

 

jun 15

Plötsligt händer det…. och nu har det hänt igen – Ons, kl: 19.05 (Rond 10, DLI mm.)

Plötsligt händer det…. och nu har det hänt igen – Ons, kl: 19.05 (Rond 10, DLI mm.)

Idag kl. 16.10 vid Centrumrondellen i Bålsta (Sweden) använde en BMW-förare sin körriktningsvisare, i folkmun blinker. Sist det hände mig var 2014-08-10. Jag hann inte ta någon bild så jag förstår om ni inte tror mig. Ja! det låter orimligt men jag lovar på heder och samvete att det hände. Själv höll på att köra rakt fram i rondellen men allt slutade lyckligt.

 

Om du kör BMW och känner sig orättvist behandlad nu så gör inte det. Sträck på dig och var stolt eftersom det måste varit dig jag såg idag.

 

Annars har det inte hänt något nytt, var hos BålstaDoktorn igår och fick min CVK servad och på tisdag ska jag till hematologen. Det blir bra.

jun 21

Det knallar å går – Tis, kl: 16.40 (Rond 10, DLI mm.)

Det knallar å går – Tis, kl: 16.40 (Rond 10, DLI mm.)

Idag har jag träffat min idol och ansvariga läkare. Vi pratade om ditten och datten och om hur den närmaste tiden kommer se ut. I sommar blir det LP och cyto var 3-4 vecka, lite beroende på vad labbråttorna säger efter varje LP. GVHD-symptomen är en positiv sak då det tyder på att mitt immunsystem ändå existerar och jobbar på. Efter sommaren tar vi nya beslut om fortsatt behandling mm.

 

Hör och häpna, min plan var att efter sjukhusbesöket gå och titta Lag SM i friidrott där Armand Duplantis medverkar. Det sket sig då tävlingen INTE var på Studenternas som ligger precis vid sjukhuset något jag bara hade förutsatt av någon ogrundad anledning. Så nu åker jag hem och hittar på något annat.

 

 

jun 24

Glad midsommar – Fre, kl: 16.40 (Rond 10, DLI mm.)

Glad midsommar – Fre, kl: 16.40 (Rond 10, DLI mm.)

Vilket väder hörrni, ska det inte regna på midsommarafton?! Passa på att njuta av vädret för nu vänder det och vi går mot mörkare tider, mörkt när vi går till och från jobbet, snöblask och dåligt humör. Glad midsommar!

 

Avslutar med ett lifehack. Har du dålig styrning på din gräslök? En grillpinne och en gummisnodd kommer förändra era liv. Om det finns någon som vet hur man får ordning på timjan och dragon så får ni gärna höra av er.

« Maj

kram.nu