Maj & juni

2021
maj 05

Ons, kl: 12.39
3 månaderskontroll
Rond 7 [DAG +96] – Reborn

<span class="date">Ons, kl: 12.39</span><br />3 månaderskontroll<br /><span class="reborn">Rond 7 [DAG +96] – Reborn</span>

Då ska vi se, sedan jag sist skrev så har jag fått min sista Rituximab-behandling (mot EBV virus) och efter fyra kurer så är virusnivåerna i stort sett omätbara, GG:

 

Analys: Plasma-Epstein-Barr virus (EBV) DNA

 

Resultat: 10-900 kopior/mL Positiv Epstein-Barrvirus (EBV): påvisat men ej kvantifierbart. Virusmängden är så låg att metodens noggrannhet inte förmår fastställa värdet närmare.

 

Nu hoppas jag att jag ska pigga på mig, få i mig mer mat och bygga upp muskler och underhudsfett så fort som möjligt, är trött på att bli öm i baken av att sitta i samma läge längre än 2 min och att det ska behöva vara en kamp att få upp burkar med skruvlock.

 

Kom precis från käkkirurgen där de kollade munnen och pratade GvHD mm. Fick veta att jag fått hår på tungan, vilket tydligen är vanligt för nytransplanterade typer. Det kunde påverka smak och aptiten och tipset var att äta mycket knäckebröd som sliter ner ”håret”. Jag gillar konkreta tips,  jag gillar knäckebröd och jag behöver få i mig mer näring. Win, win, win.

 

Nu sitter jag på Ackis och suger på en dubbel espresso och väntar på att klockan ska bli 13.00 då det är dax för 3-månaderskontrollen (sedan stamcellstransplantationen) hos mina vänner på hematologen, det kommer bjudas på det vanliga rutinkontrollerna samt ett benmärgsprov. Det blir spännande och se hur det går för min kropp.

 

 

Det var allt jag hade att rapportera för denna gång.

maj 12

Ons, kl: 15.39
Covid-19 vaccinerad
Rond 7 [DAG +103] – Reborn

<span class="date">Ons, kl: 15.39</span><br />Covid-19 vaccinerad<br /><span class="reborn">Rond 7 [DAG +103] – Reborn</span>

Nyss hemkommen från covid-vaccination. Rekommendationen är att jag ska vaccinera mig men att det med största sannolikhet inte kommer ge något skydd pga inget immunförsvar i grunden.

 

Annars är läget bra, fortfarande trött och snurrig när jag reser mig för fort men det går åt rätt håll. Vid mitt senaste läkarbesök tog man ut en medicin och drog ner på dosen på en annan. Det är toppen då en av medicinerna (Sandimmun) kan bidra till nedsatt aptit och mycket annat skit. Sandimmun gör att immunförsvaret inte får ADHD, exakt så står det i FAS.
Och Hurra, jag är EBV-negativ enligt senaste återbesöket på BMT (Blodmottagningen):

 

Provtagningstid: 2021-05-11 10:30

Analys: Plasma-Epstein-Barr virus (EBV) DNA

Resultat: <10 kopior/mL Negativ

 

Imorgon ska jag nog testa (om ork finns) att slå en hink eller två på rangen, har inte hållit i en klubba sedan augusti förra året, kan bli intressant.

jun 02

Ons, kl: 12.30
CVK och PET
Rond 7 [DAG + 124] – Reborn

<span class="date">Ons, kl: 12.30</span><br />CVK och PET<br /><span class="reborn">Rond 7 [DAG + 124] – Reborn</span>

Ok, här kommer en statusrapport. I måndags tog de bort min CVK, den precis som min gamla picc-line har varit toppen att ha genom behandlingstiden, den blev lite av en vän och en del av mig i dubbel bemärkelse då den hade vuxit fast ordentligt enligt läkaren som bände bort den. Samtidigt är det skönt att den är borta då den varit en ständig påminnelse att jag är, eller har ”varit” sjuk. Så nu har jag ingenting kvar på utsidan som ser särskilt sjukt ut (förutom helheten då…), bara trumpinnar till armar och stockar som ben.

 

Insidan är lite skummare efter cellgifter mm. Är fortfarande lite vinglig pga. dålig känsel i fotsulorna. Aningen fumlig/klantig pga. bortdomnade fingertoppar. Snurrig när jag reser mig upp för pga. att blodtrycket inte hänger med. När jag böjer huvudet neråt så känns det precis som mobil-vibrationer i vänster byxficka. Stundtals fortfarande en trött/dum hjärna. Så, nu är det slut på gnället.

 

Annars går allt åt rätt håll, känner att krafterna kommer tillbaka sakta men säkert.

 

Idag har jag varit på en sk. PET-röntgen med tillbehör för att kontrollera att skit inte kommit tillbaka. Hoppas på ett positivt svar senare i veckan.

 

Det var allt jag hade att komma med för den här gången. Det kommer nog att bli allt glesare mellan inläggen vilket är positivt.

« April

kram.nu